İslami inanca göre Muharrem ayının onuncu günü, Hz. Nuh, 'Büyük Tufan'dan sonra gemiden karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle aşure aşı yapmıştır.
Günümüzde tatlı olarak servis edilen Aşure, temel olarak su, buğday, nohut, toz şeker, kurufasulye, pirinç kullanılarak yapılır ve lezzet katmak için fındık, ceviz, çam fıstığı, badem, nar, susam ve tarçın gibi kuruyemiş, kurutulmuş meyve ve baharatlar kullanılır. Aşure, hiçbir hayvansal ürün içermez. Birlik ve bereketin artması dileğiyle yapılan aşure tatlısı, İl Müdürlüğümüz çalışanlarının katkısı ile yaptırılarak dağıtımı yapıldı. Yaklaşık bin kişilik yapılan aşure, cadde üzerinde yaya olan vatandaşlara ikram edildi.
Konu hakkında konuşma yapan İl Müdürü Mehmet Tuğrul, "Bu yıl İl Müdürlüğümüz çalışanları ile bir araya geldik ve aşure tatlısı yaparak dağıtım yapmak istedik. Birden çok ürünün bir araya gelerek oluşturduğu bu tatlının yapılışı ve amacı oldukça önemlidir. Birlik beraberlik ve bereketin arttığı bu günlerde, ibadetini yapan herkesin yüce yaradan katında ibadetlerinin ve dualarının kabul edilmesini diliyorum. Birçok bakliyat ve tarım ürünün oluşturduğu tatlıyı, tatma fırsatı olan vatandaşlarımıza ikram edebildik. Bu tatlının yapımında, dağıtımında emeği geçen ve katkılarını esirgemeyen tüm çalışanlarımıza tek tek teşekkür etmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz bu ayın mübarek olmasını, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını dilerim". Dedi