İlimizde gıda sektörü ile ilgili tüzel kişi olarak faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların yetkililerine yönelik olarak Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.
İl Müdürlüğümüz Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz toplantı salonunda Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda düzenlenen toplantıya, İl Müdürümüz Enver Murat Dolunay ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Arif Taşagiren ve Şube Müdürlüğü Personeli, Isparta Sanayi ve Ticaret Odası, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odaları, Gıda İçecek Tütün Ticareti ve İmalatı Meslek Komiteleri, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu ile belirtilen Birliğe bağlı ve gıda sektörü ile ilgili olan; Isparta Kebapçı Lokantacı Pastacı Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Isparta Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, Isparta Sebzeciler ve Manavlar Esnaf Odası, Isparta Kahveciler Meşrubatçılar Otelciler ve Hancılar Esnaf Odası, Senirkent-Şarkikaraağaç-Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları, Keçiborlu-Sütçüler-Gelendost Esnaf Sanatkârlar ve Şoförler Odaları, Uluborlu Esnaf ve Sanatkarlar Nakliyeciler Odası, Isparta Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü yetkili ve uzmanlarının iştirak etmiştir.
Toplantının açılış konuşmasında İl Müdürümüz Enver Murat Dolunay; bütün ambalajlı gıda üreten işletmeler ile toplu tüketim yerlerinin işletmecilerinin Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinin gerekliliklerini yerine getirmede hassas davranmalarının önemini dikkat çekmiştir.
Gıda güvenliği ve tüketicilere sağlıklı bir gıdanın arzı için ambalajlı gıdalar da etiketin bulunması zorunluluğunu ve etiket bilgilerinin doğruluğunun ve enerji değerlerinin yazılmasının önemli olduğunu vurgulayan Dolunay "bununla birlikte yeni etiketleme yönetmeliğine göre; tüketicilerin bilgilendirilmesi açısından toplu tüketim yerlerinde tüketiciye arz edilen bütün gıdalarda alerjen bileşenlerinin durumunu gösterir tabela, menü kitapçıklarının yada menü tahtasının bulundurulması gerekmektedir. Bu kapsamda İl ve İlçe Müdürlüğümüz gıda denetçileri de iş yerlerinde bu mevzuata uyulup uyulmadığı hususunu yerinde denetleyecektir" dedi.
Toplantıda daha sonra Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünden Gıda Mühendisi Gül Damlarkaya tarafından 2020 yılı itibariyle yürürlüğe girecek yeni "Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği" hakkında, Isparta gıda sektörü ile ilgili tüzel kişi olarak faaliyet gösteren kurum-kuruluşların başkan ve yönetim kurulları üyelerine sunum yapılarak gerekli bilgiler verilmiştir.
>>> Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği için tıklayınız...
>>> Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Hakkında Kılavuz için tıklayınız...