T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Süt Hijyeni Eğitimi Düzenlendi

Yayın Tarihi : 17.05.2018

Tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir süte ulaşması amacıyla; sütün toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışan kişilere yönelik süt hijyeni eğitimi düzenlenmiştir.

Onuncu Kalkınma Planı "Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Öncelikli Dönüşüm Programı" içerisinde  "Gıda Güvenilirliğinin Artırılması" bileşeni altında "Birincil Üretim Dâhil, Gıda Arz Zincirinde Yer Alan Üreticilere" yönelik olarak "Süt Hijyeni" konulu eğitim ve yayım faaliyetleri kapsamında; Bakanlığımız ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği arasında bir protokol imzalanmıştır.

İmzalan bu protokol gereği, sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışanlara yönelik olarak, İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Gül Damlarkaya, Fatma Ataç ve Veteriner Hekim İbrahim Kışlalıoğlu tarafından 32 saatlik bir eğitim düzenlenmiştir.

Düzenlenen bu ve benzeri eğitimlerle tüketicilerin gıda güvenilirliğinin artırılması, daha hijyenik ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları amaçlanmaktadır. Bu sebeple bu tür eğitim çalışmalarımız bundan sonrada devam edecektir.